Alyki // Archangel Michael // Notos

9:52 PM


Bio je to jedan od najdinamičnijih i, samim tim, najlepših dana na Tasosu. Nakon što smo prethodnog dana obišli severni deo ostrva, tog jutra smo se uputili ka jugu. Prva serija fotografija nastala je na Aliki plaži (tačnije plažama, jer je ovo zapravo malo poluostrvo koje krase dve plaže bliznakinje - bacite pogled). Proveli smo ovde najveći deo dana jer nas je mesto očaralo. Iako sam osoba koja je pre sklona iskazivanju oduševljenja ljudskim tvorevinama, velelepnim gradjevinama i spomenicima, nisam ostala imuna na prirodu koja okružuje ove plaže. Pogled koji se pruža sa magistrale ka pučini, voda koja je savršeno čista, mirna i prozirna i arheološko nalazište u blizini - Aliki savršenstvo!

Druga serija fotografija je posvećena jednoj od najlepših gradjevina na Tasosu - manastiru Arhanđela Mihaila. Ovo je mesto koje sam jedva čekala da obiđem još od momenta kada sam saznala za njegovo postojanje. Lokacija manastira je takva da se sa njegove terase pruža nestvaran pogled na otvoreno more i skoro da se ne može razaznati linija horizonta koja odvaja nebo od mora. Sam ambijent manastira je veoma prijatan, sa puno cveća i divno uređenim dvorištem, ali nažalost, jako mali segment je otvoren za javnost pa se ovaj obilazak jako brzo završi.

Poslednjih nekoliko fotografija nastalo je na verovatno najmanjoj plaži ostvra, na plaži Notos. Tu smo svratili u povratku kući jer smo vozeći se magistralom primetili predivnu boje vode i odmah nas je privukla. Prilaz plaži je jako nezgodan, morali smo se peške spustiti niz jako strmu stazicu pazeći da nam se ne odroni tlo pod nogama, ali zato nas je dole sačekao pravi mali raj. Nismo mogli da verujemo da tako blizu Potosa, u kome smo odseli i čija je plaža prilično obična i ni po čemu posebna, postoji jedno ovako divno mesto. E baš ovo divno mesto nas je toliko zanelo da smo zaboravili na vreme i činjenicu da moramo vratiti auto rent-a-car agenciji, pa smo planirani obilazak prirodnog bazena na Tasosu teška srca rešili da preskočimo. (Slike prirodnog bazena obavezno pogledajte na Majinom blogu!) Pišite mi da li vam se dopadaju fotografije i koja lokacija vam se najviše svidja! :)

Do sledećeg posta! <3
Marija

swimsuit - nonbranded
kaftan, necklace - ROMWE
pink skirt - ZARA
glasses - ORSAY

You Might Also Like

8 comments

  1. Slike su predivne! Odusevljena sam! Kupaci ti savrseno stoji, stvarno si kao model! Molim te reci mi gde si ka kupila.

    ReplyDelete
  2. Divna. Nedostaje mi leto :/

    Check out my latest HALLOWEEN SUGGESTION POST and feel free to enter my EchoPaul 30$ gift card giveaway
    XoXo Venoma

    ReplyDelete
  3. @Anon: Kupaci je kupljen u podzemnom prolazu na kraju Knez Mihailove, ali prosle godine :)

    ReplyDelete
  4. Naravno da imas savrsene fotke, na to sam vec navikla! :) Sve sam posjetila, osim te Notos plaze, izgleda da cu morati opet na Tasos :) Hehe hvala za link, put do Giole je jako nezgodan, posle ovako dinamicnog dana sigurno bi ti i bilo naporno da dodjes do tamo. Izgleda da ces i ti morati opet :) :*

    ReplyDelete
  5. I like your bikini!

    the-renaissance-of-inner-fashion.blogspot.co.uk

    ReplyDelete