Historic center of Florence...

9:21 AM


Pred vama su fotografije drugog dana mog, maminog i sestrinog boravka u Firenci, a ovde i ovde možete naći moje prethodne postove na temu ovog božanstvenog grada. Za razliku od prvog dana kada smo se užasno umorile jer smo peške prešle sigurno 12km, a verovatno i više, drugog dana nismo bile toliko umorne jer se sav planirani obilazak svodio na istorijski centar Firence, tj. par lokacija u prečniku od nekoliko stotina metara. Ipak, iako je umor izostao, bol u stopalima nije pa je tako moja sestra uveče u hotelu čak i pustila koju suzu jer se nikada ranije nije u toj meri fizički isforsirala. Ne znam zašto, ali imam osećaj da više neće hteti da putuje sa mnom... Nadaću se da mi je barem zahvalna zbog toga što sam bila savršeni turistički vodič koji je sve u sat proračunao, isplanirao i odredio čak i koje linije autobusa će nam biti potrebne, kao i gde su stanice ^^  #TravelNazi


Drugi dan smo provele više unutra nego napolju, što nam je čak i dobro došlo zbog kiše koja je u par navrata padala. Obišle smo katedralu Duoma u koju sam jedva čekala da uđem kako bih videla fresku "Dante i njegova poema" Domenika di Mikelina. Nakon toga usledila je specijalna tura u Staroj palati (Palazzo Vecchio) koja se sastojala od obilaska tajnih prolaza i tajnih prostorija. Posle smo obišle i ostatak predivne palate, tamo pronašle jednu originalnu Mikelanđelovu skulpturu (delo "Victory"), posmrtnu masku Dantea Aligierija, Donatelovu skulpturu "Džudit i Holofernes" i brojna Vazarijeva dela. Stigle smo da svratimo i do Muzeja uprave Duoma gde smo videle još jednog Mikelanđela i original Gibertijevih "Kapija raja", a vrhunac dana je, razume se, bio odlazak u galeriju Ufici. Dakle, definitivno je ovo bio dan posvećen velikim umetnicima koji su nekada boravili u Firenci i njihovim fantastičnim delima koja sebi privlače ljude sa raznih krajeva sveta.

Bilo mi je posebno drago što sam, za razliku od moje prethodne posete Firenci, ovoga puta uspela da vidim kako ovaj grad izgleda noću. Međutim, nekako mi se dogodilo da sam zaboravila da uslikam noćne prizore pa je tu samo jedna noćna fotografija. Sada vas ostavljam da razgledate! Uživaćete, nadam se :))

Do sledećeg posta! :)
Marija

jacket - H&M
pants - ZARA
blouse - I made it
shoes - CONVERSE
necklace - CHOIES  (similar here)
bag - SAMMYDRESS

You Might Also Like

10 comments

  1. fantastic post and photos:) http://www.swiatwkolorzeblond.com/

    ReplyDelete
  2. Uvek imaš divne turističke postove :)

    ReplyDelete
  3. Ja sam nažalost u Firenci bila u sred noći, tako da je nisam stigla fino razgledati :( Nakon čitanja Dan Brownovog Inferna zavidim svakoj osobi koja kroči u taj grad i jedva čekam da ga opet fino razgledam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bice opet prilike, cim toliko zelis :D Meni je Firenca postala omiljeni grad mnogo pre Inferna, ali sam nakon citanja te knjige saznala za neke detalje koji su mi do tada bili nepoznati (kao npr. tajni prolazi u Palati Vekio, Boboli baste) tako da sam i te lokacije odmah dodala na spisak za obilazak :))

      Delete
  4. Divne fotografije :) Jakna je savrsena!

    ReplyDelete