Mainstream

3:06 AM


Današnja tema: košulja vezana oko struka. Da razjasnimo nešto odmah, meni se čak ni ne dopada ovaj trend nešto posebno, ali rešila sam da ga isprobam u inat svim onim dosadnjakovićima koji veruju (i ajde što veruju, nego nas terorišu svojim dosadnim stavom) da je neki trend stvoren isključivo za njih! Oni su ljuti što je grunge postao mainstream i sada "svi to furaju", a jedini oni to zaista žive. To je onaj tip ljutnje kad ih iziritira svako kombinovanje starki sa bilo čime što nije crna majica sa prinom omiljenog benda. (Ali molim vas, shvatite ovo kao banalan primer, a ne kao pokušaj generalizacije) Mene takvo ponašanje ne čudi od ljudi koje moda ne zanima, ali mi nije jasno kako neki od njih koji tvrde da se bave modom mogu da budu tako ograničeni u svojim shvatanjima. Moda je igra i sredstvo slobodnog izražavanja sebe, barem ja to tako vidim. Ne doživljavati je preozbiljno, ali nikako! I zato, ako hoćete, vežite košulju oko struka jer nije bitno da li ste "fashion mainstream" dok god ste kao ličnost jedinstveni. A to pitanje je malo dublje od tih nekoliko komada garderobe na vama.

Do sledećeg posta!
Marija


jacket - TERRANOVA
white shirt - PULL&BEAR
boyfriend jeans - NEW LOOK
plaid shirt - H&M
sneakers - CONVERSE
bag - OASAP (find it here)
glasses - ZARA
<3 watch - SWATCH

You Might Also Like

18 comments

  1. Me encantan las fotos estas preciosa , me gusta mucho tu estilo un besazo


    http://gloritalabel.blogspot.com.es/2013/11/sorteo-stradivarius.html#comment-form

    VIERNES Y SORTEOOOOO..... ¿A QUE ESPERÁIS? ¿NO QUERÉIS SABER QUE HAY DENTRO DEL BOLSO? DEJAR HUELLA EN LA PUBLICACIÓN Y OS LO ENVÍO PERO YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    ReplyDelete
  2. Hello from Spain: I like the jacket. Nice bag. Keep in touch

    ReplyDelete
  3. Wow..love your jacket and that bag to :)

    New Post Up: http://beauty-fulll.blogspot.com/2013/11/ootd-my-new-hoodie-from-udobuy.html

    ReplyDelete
  4. Wow I love this style. I like your jacket and jeans!
    You are so rock and glam!
    I follow you on GFC, hope you would follow back

    www.blackstarstyle.com

    ReplyDelete
  5. Slazem se sa gore napisanim, ali druga strana iste price je momenat kada horda klinkica iz air maxica kolektivno predje na starke.. to nije nikakvo igranje sa modom neko stado ovaca koje zeli da bude kul i in a ni dve sekunde nije potrosilo na razmisljanje o sebi i sopstvenoj licnosti i o tome sta zeli da poruci svetu... a trend vezanih kosulja mi je daleko najveca glupost u skorije vreme... no da ne bude da samo hejtujem, fotke su ti ooodlicne, i frizura mi se bas bas svidja :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem tacno na sta mislis, ali ja upravo hocu da kazem da je to njihovo pravo, a moje je da ignorisem tu pojavu ako mi smeta, a ne da se nerviram jer mi skrnave voljene starke. Jedna stvar je imati vizuelni identitet, a druga je donositi zakljucke o ljudima na osnovu toga sto nose. Jer sigurno je u toj hordi klinaca barem jedna osoba promenila stil na bolje zbog nekog unutrasnjeg preobrazaja, isto kao i sto medju onim "vecito drugacijim" ima slucajeva koji svojom spoljasnjoscu pokusavaju da sakriju unutrasnju prazninu. Nebitno... samo sam imala sam potrebu da ovo napisem jer se najcesce kritikuju upravo takvi koje se ti pomenula, a niko da se osvrne na ovu drugu stranu. Na "vecito drugacije", zivot im svima prodje u potrebi da se razlikuju pa im onda smeta kada to nesto sto ih je cinilo posebnim postane opsti trend i svi jure da kazu kako su oni to "odavno isfurali"... Takvi su mi najstrasnije dosadni! Mada, tesko je uopsteno pricati a da se ne zadje u generalizovanje :) a to najvise mrzim :D
      Sto se tice trenda vezane kosulje, kao sto rekoh, vise sam ga iz nekog inata probala pa mi se svidelo kako su ispale fotke :) osvetljenje me je posluzilo ;) Hvala na komplimentima :D :*

      Delete
  6. Super outfit, samo mi je kosuljica nekako visak.
    Nadam se da ces napraviti neki post o tome kako odrzavas svoju kosu, jer izgleda jako lepo i negovano :))
    Ljubac! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, slazem se :D ali je namenski tu ;)
      Hvala ti na komplimentu za kosu, ali takav post stvarno nije u planu jer ja od preparata za kosu ne koristim nista sem sampona. A peglam je skoro svaki dan pa se cudim kako je jos imam :D
      Salu na stranu, desila se neobicna stvar - od kad sam ofarbala krajeve postala je lepsa i laksa za oblikovanje. Kao da je farba pozitivno uticala umesto da je "spali". Pa eto samo bih preprucila Garnier Olia farbe i to je to! :D

      Delete
  7. Tekst koji me je odusevio i potpuno se slazem sa tobom :)) Torbica je lepa i odlicna je kombinacija cak i sa vezanom kosuljom :)

    ReplyDelete
  8. Tekst je svakako inspirativan, ali ovde mi se košulja čini suvišnom, kao i u svakoj kombinaciji koja je uključuje. Ovaj trend mi nikako nije jasan još otkada mu je Cara Delevingne dala na značaju. Po mom mišljenju, ovo je apsolutna glupost i smatram da postoje trendovi/kombinacije/ideje koje imaju mnogo više smisla, a mnogo su manje popularne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posto si procitala tekst primetila si da je ovo delom iz inata, delom jer sam zelela da vidim da li cu uspeti da iskombinujem, delom jer volim da isprobam neke trendove iako nisu bas moj fazon...Uglavnom, shvatas ;)
      A jaaako su retke kombinacije u kojima mi se kosulja dopadne (npr ovde http://instagram.com/p/gxu8ZRQheI/ ) dok je u vecini slucajeva kosulja momenat koji ih kvari i odskace.

      Delete
  9. Baš retko komentarišem ali sada moram :) Sličice i outfit su super ali ono što mi se posebno sviđa je način na koji pišeš, nevezano za temu, a to se baš retko sreće u moru modnih blogova. Od sada te definitivno pratim :) D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti naaajlepse na komplimentima :D ali i na tome sto si uopste ostavila komentar jer mi svaki znaci, bilo da je pohvala ili kritika. :) Nadam se da ces isto tako podeliti sa mnom svoje misljenje i kada ti se nesto ne dopadne kako bih mogla da unapredim ovo mestasce ;)
      Veliki pozdrav! :*

      Delete
  10. Predivno! Dugo nisam postovala, pa tako nisam ni komentarisala i isla po blogovima, pa sam "propustila" tvoju novu frizuru. :p A sjajna je, odusevljena sam! :)

    My Fashion Jar

    ReplyDelete
  11. Jakna i farmerke su fantasticni komadi.

    Meni se ne dopada to nosenje kosulje oko struka. I drago mi je sto srecem sve veci broj blogerki koje iznose svoje iskrene stavove, cak i kada se to ne podudara sa vecinskim misljenjem (mada, to vecinsko misljenje je relativna stvar)

    I pohvala za frizuru, lepo ti pristaje

    ReplyDelete
  12. Jaknica je odlicna i dobro ti stoji ovaj stil!

    ReplyDelete