How to shop online + suggestions

3:01 AM

Hej, devojke! :)
Pošto mi sve više vas piše povodom online kupovine i samog procesa naručivanja rešila sam da vam na primeru Dino Direct sajta detaljno objasnim kako čitava stvar funkcioniše.
Iako je, zapravo, vrlo jednostavno napravila sam ovaj post jer mi je poznata ta briga prilikom prvog naručivanja. Mislite da možete u nečemu da pogrešite i želite uputstvo korak-po-korak do najstinijeg detalja.
Pa da krenemo... 

1. Većina sajtova  za online kupovinu zahteva da pre same kupovine napravite svoj nalog na datom sajtu (Create An Account). Ukoliko nalog već imate dovoljno je da se jednostavno ulogujete (Sign In).


2. Ukoliko nemate nalog i morate da se registujete evo koje informacije morate za početak uneti. Morate popuniti sva polja obeležene crvenom zvezdicom. Obavezno odštiklirajte "subscribe me to DinoDirect newsletteres", ne verujem da želite da svakodnevno primate mailove o novostima. I obavezno štiklirajte "I agree to DinoDirect.com privacy policy..."


3. Nakon registracije sledi shopping! Odaberite žensku odeću kao podkategoriju ali obratite pažnju na to da su cipele i torbe tu nećete naći. Ovi proizvodi se nalaze u poslednjoj kategoriji na slici - "Clothing, Shoes and Accessories".



4. Kada odaberete proizvod koji vam se dopada jednostavno kliknite na "Add to Cart". Ne zaboravite da odredite veličinu i boju ukoliko za to postoji opcija.


5. Nakon toga u polja detaljno i pažljivo unesite svoje podatke. Obratite pažnju na polje "State/Province" - najbolje je da iz padajućeg menija odaberete prvo "Other" nakon čega će vam biti ponudjeno da sami ukucate ono što želite. Pošto nešto morate upisati ja sam jednostavno napisala Serbia iako je u polju iznad zemlja već odabrana. I paketići mi stižu bez problema ;). Nakon toga klik na "Save".



 6. Zatim klik na "Secure payment" dugme.



7. U ovom momentu birate način isporuke. Regular Post Service je ono što tražite jer čisto sumnjam da ćete izdvajati velike količine novca za DHL, Fedex i slično samo da bi vam pošiljka stigla brže. Regular Post Service sadrži i opciju da doplatite 3$ ("Insurance") kako biste mogli da dobijate mailove o tome u kojoj fazi je vaša porudžbina i kako biste mogli da je pratite.


8. Sledeća dva polja slobodno odštiklirajte s obzirom na to da nose bespotrebne troškove.



9. Nakon toga, situacija na ekranu je sledeća i možete da kliknete na "Continue Checkout".


10. U ovom koraku birate način plaćanja. Tu je opcija plaćanja kreditnom karticom što, naravno, uključuje i internet karticu. Takodje, jedna od opcija je korišćenje GiftCard-a ukoliko ste ga dobili u nekom giveaway-u. Ukoliko cena proizvoda prevazilazi iznos na GiftCard-u prvo ćete aktivirati GiftCard, a zatim doplatu izvršiti pomoću kreditne kartice.


11. GiftCard se koristi vrlo jednostavno. U navedena polja uneti broj i pasvord koji ste dobili putem maila od predstavnika DinoDirect sajta. Klik na dugme "Apply".


12. Nakon izvršenog plaćanja sledi klik na dugme "Checkout" i to je to.

Kao što vidite, ništa komplikovano! Mogu samo da dodam da je plaćanje na svakom drugom sajtu još jednostavnije.
Evo i nekoliko shopping predloga, što sa DinoDirect sajta, što sa malo pristupačnijeg LovelyWholesale, što sa malo manje pristupačnog Oasap.com.
Uživajte! Do sledećeg posta! :***



1. 21.69$ here
2. 35,69$ here
1. 28,39$ here
2. 32,99$ here
3. 30,99$ here
1. 9,99$ here
2. 27,39$ here
3. 28,39$ here



 1. 18,49$ here
2. 18.99$ here
 1. 18,49 $ here
2. 0,49 $ here
3. 7.49 $ here 
4. 17,99 $ here 
 1. 16,99 $ here
2. 6,99 $ here
3. 5.49 $ here
4. 18,99 $ here
1. 24,49 $ here
2. 7,99 $ here
3. 16,99 $ here
4. 14,49 $ here



 1. 16$ here
2. 110$ here
 1. 34,4$ here 
2. 30,4$ here
3. 14$ here
4. 83$ here
1. 39$ here
2. 28$ here
3. 12$ here
4. 18$ here

You Might Also Like

14 comments

  1. I meni je to dugo bila misterija, odlican i detaljan post, sigurna sam da ce mnogim devojkama koristiti :) x

    ReplyDelete
  2. Sjajno si sve objasnila!!! :)))

    http://www.dictionaryoffashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. sjajan post ..... veoma korisno ... ^_^

    Htela sam da te pitam da li si nesto kupovala na sajtu lovelywholesal.com i ako jesi kakvo je tvoje iskustvo sa velicinama .... ? pozzzzzic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da jeste :)
      Jesam, narucila sam jedne cizmice od njih i sa velicinom je bilo sve OK, kalup je sasvim u redu! 38 je 38 tako da nema brige ;)

      Delete
  4. a koju karticu imas,znam imaju neki sajtovi da pise free shipping,sta to znaci,da bas nista neplacas nakon toga,nikakvu postarinu samo iznos?
    Super je post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam Intesinu internet karticu, nista ne kosta ni vadjenje ni odrzavanje iste, super je ;)
      Free shipping znaci upravo to - ne placas postarinu - znaci samo cenu proizvoda i to je provereno. Jedino ostaje pitanje carine, ali ja sam puno puta dobijala pakete i nikada nisam morala da platim carinu, tako da mislim da ni oko toga ne moras da brines :)

      Delete
    2. ok,hvala na odgovoru,koji sajt preporucujes sa free shippingom,onako najlaksi za koriscenje,naprimer za nesto sitno,dok ne steknem rutinu,da se odvazim za nesto skuplje ;-)
      imas li iskstava sa aliexpress,i wholesaledress,hvala,i izvini ako dosadjujem

      Delete
    3. Nema na cemu ;)
      Najlaksi za koriscenje je meni Oasap svakako :) Nema shippinga, ne traze pay pal i brzo stizu paketi. Od njih mozes nakit za pocetak, ako ne zelis nesto skuplje. Aliexpress, takodje, najiskrenije preporucujem! Narucivala sam dzemperice preko Aliecpressa (konkretno Babassu prodavnica) i to su najkvalitetniji komadi koje sam dobila. Cene su oko 30$ za dzempere. I Dino Direct je OK, niske su cene ali moras pazljivo da biras, tipa - fokusiraj se iskljucivo na pamucne stvari ili recimo torbe :). Jedino sto se Dino Direct paketi malo duze cekaaju (oko mesec dana).
      Ne dosadjujes, volim da pomognem ako mogu! Pozz :D

      Delete
  5. Post koji svima treba;)
    mene zanima sta ako porucim 5komada
    je li dalje freshipping,zbog tezine paketa pitam
    ila da narucim odvojeno,u 5 dana ;-)
    na dino direct nemogah da nadjem other za SRBIJU,jel to tek na kraju opcija.POZ Maja

    ReplyDelete
  6. Ako je free shipping ostaje free koliko god komada da narucis :D ne moras odvojeno ;)
    Samo nisam razumela ovo poslednje "other za Srbiju". Na sta tacno mislis? Nesto u vezi registracije ili placanja?

    ReplyDelete
  7. MARIJA. Kako da pratim posiljku koja je napustila HON KONG a posiljka je od ( DINO DIRECT) pozdrav Zoran.HVALA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zorane, evo ovde sam nasla informaciju kako se prati porudzbina na Dinu: http://www.dinodirect.com/help/track-my-order/
      Ako si isto to uradio i pise ti da je posiljka napustila HongKong onda ce taj status verovatno ostati isti dok posiljka ne stigne u Srbiju ili bilo koju drugu zemlju odakle ce je preusmeriti u Srbiju. Kada su shopping sajtovi i pracenje posiljke u pitanju u vecini slucajeva ne mozes znati gde ti je TACNO posiljka u datom trenutku. Beleze se samo checkpoints :)
      Pozz

      Delete